Project

General

Profile

Bug #16024

Client: reports that readahead is not working

Added by Greg Farnum about 1 year ago. Updated about 1 year ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Category:
-
Target version:
-
Start date:
05/25/2016
Due date:
% Done:

0%

Source:
other
Tags:
new_dev
Backport:
jewel
Regression:
No
Severity:
3 - minor
Reviewed:
Affected Versions:
ceph-qa-suite:
Release:
Component(FS):
Needs Doc:
No

Description

We've had one or two previous reports that ceph-fuse is reading slowly and that readahead may not be working, but we didn't get enough details to take them seriously.
Recently, I had an irc conversation in which the user was able to demonstrate that all the OSD read operations ceph-fuse was sending out were sized at 128KB, despite attempting to do streaming reads. I suspect a bug in the readahead code of Client.cc.


Related issues

Copied to fs - Backport #16252: jewel: Client: reports that readahead is not working Resolved

History

#1 Updated by John Spray about 1 year ago

<spoiler>

#2 Updated by Greg Farnum about 1 year ago

  • Assignee set to Patrick Donnelly

#3 Updated by Greg Farnum about 1 year ago

  • Status changed from New to Need Review

#4 Updated by Patrick Donnelly about 1 year ago

Test is here: https://github.com/ceph/ceph-qa-suite/pull/1046

Greg is adding that to his test branch.

#5 Updated by Greg Farnum about 1 year ago

  • Status changed from Need Review to Pending Backport

#6 Updated by Nathan Cutler about 1 year ago

  • Backport set to jewel

#7 Updated by Nathan Cutler about 1 year ago

  • Copied to Backport #16252: jewel: Client: reports that readahead is not working added

#8 Updated by Greg Farnum about 1 year ago

  • Status changed from Pending Backport to Resolved

Also available in: Atom PDF