Project

General

Profile

Bug #8547

UI: Create Pool sometimes does not let you know when it's done

Added by Warren Usui over 7 years ago. Updated over 7 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
UI
Target version:
% Done:

0%

Source:
Q/A
Tags:
Backport:
Regression:
No
Severity:
3 - minor
Reviewed:
Affected Versions:
ceph-qa-suite:
Crash signature (v1):
Crash signature (v2):

Description

This happened on both Freshly installed Centos 6.4 and RHEL 6.4 machines

Running Manage(ceph) > Pools > Create creates a pool successfully, but the page that reads "This may take a few seconds. We'll let you know when it's done." stays on the screen without any other messages appearing. After I close it, I could see that the pool is created.

Later, on RHEL, I noticed that when I did this, after a few seconds another window indicating success appears in the upper right corner of the screen. So I think it works at later times.

History

#1 Updated by Yan-Fa Li over 7 years ago

The message needs to be modified. It's only a few seconds when it's on a small cluster. I've seen it take 2 to 3 minutes, especially when there's a lot of OSDs in a cluster. Would it be ok if I changed the message to indicate this could take quite a while and notification will let you know when it's done?

#2 Updated by Yan-Fa Li over 7 years ago

  • Category set to UI
  • Status changed from New to Resolved
  • Assignee set to Yan-Fa Li
  • Target version set to v1.2-dev11
  • Source changed from other to Q/A

Branch master, commit fac6c90ea53083de532868e86374b0976de44a11

Should probably be cherry picked for 1.2 branch.

#3 Updated by Yan-Fa Li over 7 years ago

I've updated the code running on mira106 so you can try it out Warren. Dan will have to make another build for you to see the more accurate messaging in your tests.

Also available in: Atom PDF